Sådan vælger du det perfekte domænenavn

Overvejelser du bør gøre dig når du skal vælge domænenavn

Når du står og skal til at lave en ny hjemmeside, webshop eller lave rebranding af din virksomhed, er din digitale identitet noget af det første du skal tænke over. Når du vælger et domænenavn, er det generelt vigtigt at tænke kreativt og strategisk.

Det er en god ide med nøgleord i domænenavnet

Dit navn domænenavn, bør som udgangspunkt være det samme som dit sidenavn og virksomhedsnavn. Til start bør du stærkt overveje at finde et domænenavn som indebærer nøgleord, som fortæller dine digitale besøgere, hvad for en type forretning du er. Det kunne fx være, at du ville åbne en webshop, hvor du sælger frisørartikler online og promoverer dine services. Så giver det god mening at bruge et domænenavn, der indeholder ordet ”frisør” eller “frisørartikler”. Har du fx fokus på fx fokus på Valby og resten af København, kunne det være en god idé at inkludere dette i dit domæne, da det det senere hen kan hjælpe dig med dit SEO-arbejde. I nogle tilfælde kan det dog være oplagt med et mere unikt domænenavn.

Unikt, nemt eller kort 

Du kan selvfølgelig stadig få et fantastisk domænenavn, uden at der nøgleord i. Vælger du et navn, som ikke indeholder et søgeord, så bør du tænke navne i unikke og korte træk. Først og fremmest gør du det lettere for eksisterende og potentielle kunder at huske dig, men også at finde din hjemmeside på søgemaskinerne. 

Hvad bør man undgå når man skal vælge domænenavn?

Bindestreger, tal, æ, ø, å og andre ikke-engelske bogstaver der ikke indgår i det engelske alfabet, er alt sammen noget du bør undgå, for at mindske risikoen for at kunde ikke finde din side pga. stavefejl eller specielle stavelser osv. Er det en dansk hjemmeside til en dansk målgruppe kan du dog godt bruge danske bogstaver.

Hvad skal mit domænenavn slutte på? .dk? .com?

Domæneendelsen bør altid være .dk, hvis din målgruppe er dansk. Har du en mere international målgruppe, er udgangspunkterne .com .net .org og .eu nogle bedre endelser efter domænenavnet. Det være svært at finde et godt domænenavn med .dk efter navnet, der ikke er optaget. Hvad gør man så? Du kan altid prøve at opkøbe domænet fra ejermanden, men det er ikke nogen garanti for at få domænenavnet. Kig derfor på andre domæneendelser som tidligere nævnt, og reserver fx også ”landspecifikke” domæneendelser, så som .se og .no, hvis du sælger til det skandinaviske marked. For at få et godt .dk-domænenavn er det ofte nemmere, hvis man tænker sammensætning af to ord som fx “Valbyfrisør.dk”, “Valbyfrisøren.dk” eller lignende.

Køb lignende domæner så du beskytter dit eget

For at undgå tabt trafik bør du købe domænenavne, der ligger tæt op ad dit eget. Gennem dem kan du nemlig viderestille til dit hoveddomæne og dermed undgå tabte besøgende på din hjemmeside. Du undgår også, at der ikke er nogen andre som køber dem og dermed stjæler din trafik.

Domænehistorik – har domænet været brug tidligere?

Før du endegyldigt vælger dit domæne, bør du lige tjekke op på om det har været i brug for og om det har en historik. Det kunne jo være at du har valgt et domænenavn, det tidligere har været brugt til svindel eller solgt uetiske services og produkter.

Nu mangler du bare at købe domænet

Nu er du ellers klar til at købe dit perfekte domæne på one.com, simply.com eller nogle af de andre sider der findes derude. Vi hos Nem Media kan også købe det for dig, og du får stadig 100 % ejerskab over domænet.

Ønsker du hjælp eller har du spørgsmål om domæner, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står til rådighed med ekspertvejledning og eventuelt gode ideer til nye domænenavne.