Hvilket er det bedste webshop system til nethandel?

Du kan gå direkte til konklusion og anbefalinger nederst på siden. I dette blogindlæg får du overblik over de bedste webshopsystemer, og vi har udvalgt nogle Open Source samt hostede webshop systemer som vi kigger nærmere på og sammenligner.

Det kan være uoverskueligt at finde rundt i de mange forskellige webshop systemer, når du skal i gang med nethandel. Hvilket system der er det bedste til produktionen af din webshop afhænger af flere faktorer, som vi går i dybden med herunder. Til start bør du overveje om det er bedst med en ”hosted” løsning eller et Open Source System.

Skal jeg vælge en hosted webshop eller et Open Source webshop system?

Til at starte med, bør du overveje, om din webshop skal være hosted, eller om du vil benytte dig af et Open Source system. Forskellen er stor, og der er fordele og ulemper ved begge. Her er de kort fortalt og nemt forklaret følgende:

–        Hosted webshop løsning

Ved en hosted webshop står en virksomhed bag systemet. Virksomheden opkræver et forholdsvist højt fast månedligt eller årligt gebyr, for at du kan bruge det til nethandel. Virksomheden bag systemet står så for at opdatere og vedligeholde systemet, hvilket er en fordel for din webshop. Selvom du ikke nødvendigvis er begrænset i funktionalitet, så kan det oftest hurtigt blive besværligt eller omkostningstungt, hvis du ønsker at kode i systemet for at få nye eller særlige funktioner på din webshop. Der skal du oftest have fat i en virksomhed med særligt kendskab til netop det system, du benytter.

–        Open Source webshop løsning

Open Source betyder i bund og grund at, at systemet er åbent for at alle kan udvikle, programmere og ændre mm. i det. Det er så at sige en fri software som alle har adgang til at udvikle og arbejde på. Med en webshop i et Open Source system kan du frit selv kode i det eller betale dig til det. Det giver dig derfor optimal fleksibilitet. I mange tilfælde kan du spare mange penge, hvis du senere ønsker ny funktionalitet, da der findes mange såkaldte plugins (både gratis og betalte), der allerede er udviklet til dit behov, hvormed de bare skal installeres og tilpasses.  

Her er et udvalg af de bedste webshop systemer til nethandel

shopify-webshop

Shopify webshop systemet  

Shopify er en hosted service. Kigger du efter et meget nemt webshop system, så er Shopify klart en af de foretrukne platforme. Designmæssigt kan du vælge mellem mange forskellige temaer, og der findes både gratis og betalte temaer. Shopify har et kontrolpanel som gør det meget nemt at navigere i, hvilket betyder det er nemt at redigere tekster, billeder, menuer, mindre strukturelle ændringer og meget andet. Det er dog begrænset, idet det er en hosted løsning, og det betyder, at der kan være flere ændringer som ikke kan foretages – i hvert fald ikke uden at få specialister til at gøre det. Søger du almindelige funktioner, så er de der til gengæld som standard og er meget nemme at arbejde med. Skal du have særlige funktioner finder der en lang række Apps som er gratis eller kan tilkøbes.  

Den billigste webshop løsning koster 29 dollar per måned. Der findes både gratis temaer/design samt mange som kan købes.

bigcommerce-webshop

Bigcommerce webshop systemet

Bigcommerce er ligesom Shopify en hosted webshop til nethandel, og er også forholdsvis nem at navigere i. Designmæssigt kan du vælge mellem masser af temaer. Der er nogle få gratis temaer, men langt de fleste koster penge og starter typisk fra ca. 900 kr. Derudover starter prisen for at benytte Bigcommerce på 30 dollar per måned. Det er en smule mere end Shopify.

Er du tilfreds med standardfunktionerne, kan denne webshop løsning være tilfredsstillende, og de mange værktøjer som du får stillet til rådighed på denne platform, kan gavne dine salgsresultater. Hvis du derimod får ønsker til nye funktioner, kan det godt koste større beløber at få dem udviklet, end hvis det fx var et Open Source system.

magento-webshop

Magento webshop systemet

Magento platformen er ofte benyttet til nethandel af større virksomheder. Det er nemlig et kompliceret system, hvorfor det også ofte koster mange penge at udvikle i. Har du derfor en webshop i Magento, kan du forvente at betale en del udvikler timer, og de er sjældent billige.

Vores anbefaling er, at mindre virksomheder ikke vælger denne løsning til nethandel, da det sjældent vil være en god forretning. Der kan dog være undtagelser, som oftest gælder større webshops, eller virksomheder som har en intern udvikler i huset. Fx hvis man skal have et kæmpe lager og flere tusinde varer. Det er Magento systemet nemlig gearet til og er en meget stabil platform. Sådan noget som bl.a. automatisk lagerføring med producenter og andre webshops fungere upåklageligt.

woocommerce-webshop

WooCommerce webshop systemet

Det er ingen hemmelighed, at WooCommerce er vores klare favorit. WooCommerce er et ekstra plugin udviklet til WordPress som er et Open Source system, og det giver enhver mulighed for at udvikle og kode plugins til det. Ofte kan man finde et gratis eller billigt færdigprogrammet plugin til hvadend nye funtioner man skulle ønske hen ad vejen. Derfor giver det stor fleksibilitet og er oftest billigere end mange af de andre systemer. Hvis du allerede har en hjemmeside i WordPress, er det muligt at tilkoble WooCommerce-pluginet, så din hjemmeside bliver til en webshop, og du er klar til e-handel.

Du kan ændre og tilpasse stort set alt i WooCommerce, og designmæssigt er du meget lidt begrænset. Samtidigt findes der massere af udviklere som kan arbejde med WooCommerce, og udviklingsprisen er typisk lavere end ved andre platforme.

WooCommerce vs Shopify: Vores favoritter blandt de bedste webshop systemer til nethandel

Når det kommer til nethandel, er vores erfaringer at de vigtigste faktorer er følgende:

  • Brugervenlighed
  • Konverteringsdygtighed
  • Prisen: Hvor meget det koster nu og på sigt
  • Hvor nemt det er at passe og vedligeholde
  • Systemets SEO-venlighed

Ud fra disse faktorer, kan vi anbefale enten WooCommerce eller Shopify. Shopify er en hosted webshop, og derfor mere begrænset end WooCommerce, og det gælder især, hvis du senere ønsker at få udviklet nye funktioner. Til gengæld er det supernemt at komme i gang med, og det er ikke særligt besværligt at lave en simpel og funktionsdygtig Shopify webshop.

WooCommerce giver dig næsten uendelige muligheder for videreudvikling, og er god hvis du arbejder meget med SEO. Derudover koster det ingenting udover hosting og domæne at drive den. Har du allerede en WordPress hjemmeside, vil vi altid anbefale en WooCommerce webshop, da det er en tilkobling til WordPress, og dermed meget billigere for dig.

Konklusion og anbefaling

Hvilket webshop system skal du vælge til nethandel?

Hvis du skal drive en simpel webshop, og du ikke forventer den store videreudvikling af den, så vil en Shopify løsning uden tvivl være et godt valg. Her skal du heller ikke tænke over at opdatere siden jævnligt, basal sikkerhed eller andet, da Shopify gør dette automatisk for dig. Til gengæld er du mere begrænset ift. funktioner, end ved fx WooCommerce.

WooCommerce vil du altid kunne bruge, både til de simple løsninger og de meget komplicerede. Det et Open Source system, så du kan altid få videreudviklet på din løsning, skulle du senere ønske ny funktioner i takt med, at din forretning vokser. Det er desuden en af de billigst webshop systemer at udvikle på, og ofte er der gratis plugins allerede har funktioner.

Vi anbefaler ikke Magento eller Bigcommerce til andre end meget store webshops eller særlige tilfælde, hvor lige netop de systemer passer bedre til din webshop.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om det bedste webshopsystem for dig, så er du altid meget velkommen til at kontakte os.