Shopify vs WooCommerce: Hvilken er den bedste webshop?

Hos Nem Media har vi gennem de seneste par år produceret utallige webshops i både Shopify og WooCommerce. Selvom kunden altid selv bestemmer hvilket system de ønsker, så gør vi en dyd ud af at give vores anbefalinger og god rådgivning med. Et af de spørgsmål vi oftest støder på, er hvilket af de to webshop systemer de skal vælge. Her får du et klart overblik over hvornår de ene er bedre end det andet.

shopify-webshop

 

VS

woocommerce-webshop

Shopify er en hosted løsning og WooCommerce er Open Source, men hvad betyder det?

Shopify webshop løsning

Fordele:

De mest populære fordele ved at have en Shopify webshop er dens gode brugerflade, adminpanelet/kontrolpanelet, og at webshoppen fungerer upåklageligt. Især hvis der er tale om en simpel webshop til almindelig nethandel. Desuden findes der nogle gratis designskabeloner/temaer, og skulle du ikke være tilfreds med dem, kan man købe sig frem til et blandt utallige andre. Derudover skal du ikke bekymre dig om opdateringer eller den basale sikkerhed, da det medfølger i Shopify’s abonnementer. Priserne på et Shopify abonnement starter ved 29 dollar per måned, og der er uden evt. tilkøb af tema, ekstra apps eller evt. bureau opsætning.  

Ulemper:

Med en hosted webshop, betyder det at der er en virksomhed bag systemet. Shopify har dermed ejerskab over kildekode, og det kan være svært at kode/udvikle i for enhver. Derfor skal du ofte have fat i specialister, såfremt du ønsker at videreudvikle på en Shopify webshop. Det lukkede system betyder desuden, at du ikke har samme fleksibilitet som ved Open Source.  

WooCommerce webshop løsning

Fordele:

Open Source betyder i bund og grund at, at systemet er åbent for at alle kan udvikle, programmere og ændre mm. i det. Det er så at sige en fri software, som alle har adgang til at udvikle og arbejde på. Med en webshop i et Open Source system kan du derfor frit selv kode i det eller betale en udvikler til det. Det giver dig derfor optimal fleksibilitet, da du kan få udviklet stort set lige det, du skulle ønske. Det betyder også, at din webshop er godt fremtidssikret, da du senere kan videreudvikle på webshop, skulle du ønske nye funktioner.  I mange tilfælde kan du endda spare mange penge, hvis du senere ønsker ny funktionalitet, da der findes mange såkaldte plugins (både gratis og betalte), der allerede er udviklet til dit behov, hvormed de bare skal installeres og tilpasses. Hvis du allerede har en WordPress hjemmeside, så er der slet ingen tvivl om, at du bør vælge WooCommerce. Det er nemlig et plugin til WordPress, hvis vil sige, at din hjemmeside hurtigt og billigt kan opgraderes til en webshop.

Ulemper:

Når du har en WooCommerce webshop, skal du sørge for at opdatere WordPress, WooCommerce og plugins mm. en gang eller to om måneden. Det er dog heldigvis nemt og kræver et enkelt klik. En WooCommerce webshop er potentielt også mere modtagelig for spam, hackerangreb og lignende, hvis ikke du gør noget for at sikre den. Der findes dog gode plugins til dette.

Konklusion og anbefaling

Skal du vælge Shopify eller WooCommerce?

Hvis du skal drive en simpel webshop, og du ikke forventer den store videreudvikling af den, så vil en Shopify løsning uden tvivl være et godt valg. Det er nemt at sætte op og kræver minimal viden at drive shoppen. Du heller ikke tænke over at opdatere siden jævnligt, basal sikkerhed eller andet. Det er billigt på kort sigt, hvis du ikke nødvendigvis skal have webshoppen i flere år, og forventer du ikke at der skal ske store ændringer på webshoppen. Til gengæld er du mere begrænset ift. funktioner, end ved fx WooCommerce.

WooCommerce vil du altid kunne bruge, både til de simple løsninger og de meget komplicerede. Det et Open Source system, så du kan altid få videreudviklet på din løsning, skulle du senere ønske ny funktioner i takt med, at din forretning vokser. Det er også meget brugervenligt for både brugeren og for administratoren. Det derudover gratis, så du skal kun betale for hosting og domæne. Skal du udvikle videre på webshoppen senere, kan du oftest få gratis plugins som allerede har funktionerne som du ønsker. Derfor er det oftest den billigste webshop løsning, som stadig kan konkurrere med de største og de bedste webshops.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om det bedste webshopsystem for dig, så er du altid meget velkommen til at kontakte os.