WordPress- vs Wix-hjemmeside: hvilken platform er bedst og hvorfor

WordPress og Wix er to vidt forskellige platforme på et hav af punkter, både hvad angår design og funktionalitet. I denne artikel sørger vi for, at du får klare svar på de vigtigste forskelle, så du får klart overblik over, hvilken platform der er den bedste løsning til din nye hjemmeside.

wix_logo

 

VS

WordPress logo

Den største forskel på WordPress og Wix

Hvor WordPress er en Open Source platform er Wix en lukket platform ejet af virksomheden ved samme navn (Wix.com, Inc). Forskellen betyder bl.a.:

  • At WordPress som Open Source system tillader alle at programmere/udvikle i kildekoden. Det betyder, at du kan få udviklet stort set alt til din hjemmeside.
  • Wix har et redigeringsværktøj med nogle faste tilvalg, funktioner, design mm.

Fordelene ved Wix er at det er en relativ billig hjemmeside (fra ca. 110 kr. per måned for en fornuftig pakke), men det kommer helt an på om du forventer vækst i fremtiden. Du kan nemlig meget vel blive begrænset, hvis du senere ønsker nye funktioner, andre design, hurtigere hastighed eller andet. Da det er et lukket system, kan du ikke bare lige få udviklet det du ønsker. Det giver Wix ikke samme mulighed for som WordPress.

En anden fordel er, at det ikke bliver meget nemmere at lave en hjemmeside selv, end ved at bruge Wix. Den er forholdsvis nem at arbejde med, og når din hjemmeside er færdig, skal du heller ikke bekymre dig om at opdatere den, sikkerhed eller meget andet.

Der er ingen tvivl om, at WordPress er en overlegen platform til hjemmesider, når det kommer til design, hastighed, muligheder, fleksibilitet, fremtidssikring og meget mere, men når vi i denne artikel sammenligner de to, handler det udelukkende om, at hjælpe dig frem til, hvilket system der er bedst for dig. Derfor stiller vi det simpelt op herunder.

Du bør vælge Wix hjemmesiden når:

Hvis du har stor fokus på prisen, så er dette en meget billigere løsning en WordPress. Skal du have en lille hjemmeside uden større funktioner, forventninger til senere videreudvikling, store besøgstal og lignende, vil den kunne klare jobbet perfekt.

Du bør vælge WordPress hjemmeside når:    

Forventer du at din virksomhed vokser og du får brug for nye/flere funktioner og tilvalg, så er WordPress den optimale hjemmesideplatform. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, og du kan næsten altid udvikle hvad end du skal bruge til din WordPress hjemmeside – hvis ikke allerede det findes som gratis eller betalt plugin. Den er desuden nem at vedligeholde.

Har du spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud, er du velkommen til at kontakte os på nem@nemmedia.dk, tlf. 42 81 11 10 eller gennem kontaktformularen.