Hvad er webhosting? Og hvad er en server?

Vi oplever ofte, at mange finder dette emne lettere forvirrende. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad webhosting helt nøjagtigt betyder, og hvad en server egentlig er for noget.

webdomæne

Webhosting/Internethosting

Webhosting, også kaldet internethosting, er en service der gør det muligt for dig at slå en hjemmeside op på internettet. Denne service udbydes af en mægler som kaldes for en ”webhost”. En webhost udbyder en digital plads på internettet til leje, hvor du kan opsætte din hjemmeside eller webshop. Dette gør webhosten ved at udleje plads på sin ”server”.

Lad os simulere, at du fx skal åbne en fysisk butik. Du ville skulle leje et lokale af en mægler/udlejer til opsætning af din butik. I dette tilfælde vil mægleren/udlejeren være webhosten, og serveren vil være selve butikslokalet til leje. Ligesom du har brug for et lokale som indeholder produkter og andet butiksinventar i den fysiske verden, så har du brug for et digitalt lokale der gør det samme i den digitale verden.

Server

Server og domæne

En server er i bund og grund en computer som er koblet til internettet, der fungerer som et opbevaringsrum til at huse alle de digitale filer som din hjemmeside indeholder og består af. For at udleje en serverplads, er det nødvendigt for din hjemmeside at have en adresse. Dette kaldes for et ”domæne” eller et ”domænenavn”. Et eksempel på et domæne er nemmedia.dk eller eksempel.com. Det er den adresse der indtastes i browseren for at finde frem til din hjemmeside. Webhosts kræver et domænenavn, hvis de skal webhoste for dig, men ellers vil de hjælpe dig med at købe et, hvis du ikke allerede ejer et domæne.

Når en internetbruger ønsker at besøge din hjemmeside, skal vedkommende blot indtaste dit domænenavn. Så vil vedkommendes computer blive forbundet til din server, som du har udlejet en plads hos, og dine hjemmesider vil blive leveret fra serveren til vedkommendes computer gennem browseren.

Når det kommer til udlejere af servere, er der en del webhosts at vælge imellem.

Nogle af de mest populære er:

simply.com logo
one.com logo
godaddy-logo

De tilbyder hver især forskellige pakkeløsninger, der varierer i pris, pladsstørrelse og hastighed, alt efter hvad du eller din virksomhed har behov for.

Nem Media finder den optimale løsning for dig

Når det gælder webhosting, så sikrer vi hos Nem Media en let og ubesværet oplevelse for virksomhedsejere, så du effektivt kan fokusere din tid og indsats på andre områder i din virksomhed. Vi er eksperter i området med en sammenlagt erfaring på 25 år, og vi har bygget mange succesfulde hjemmesider til virksomheder, hvor af du kan se nogle af dem her. Vores webhosting ydelser indeholder bl.a. sikkerhed, lynhurtige servere, løbende opdatering af hjemmeside, plug-ins og evt. apps eller andet. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud, og lad os sammen skabe din nye hjemmeside.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på nem@nemmedia.dk, tlf. 42 81 11 10 eller gennem kontaktformularen.